Pasta Bolognese

Bolognese är en av de klassiska såserna till pasta. Ofta kokad på högrev men blir också supergott gjord på nötfärs.

Pasta Bolognese

Ingredienser

4 portioner

    gul lök
  • 1 gul lök , finhackad
  • vitlöksklyftor
  • 2 vitlöksklyftor , finhackade
  • morot
  • 1 morot , finhackad
  • rotselleri
  • 100 g rotselleri , finhackad
  • nötfärs
  • 400 g nötfärs
  • tomatpuré
  • 2 msk tomatpuré
  • Delizie Plommontomater
  • 2 burkar Delizie Plommontomater
  • timjan
  • ½ tsk torkad timjan
  • rosmarin
  • ½ tsk torkad rosmarin
  • Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I.G.P.
  • 2 msk Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I.G.P.
  • strösocker
  • ½ tsk strösocker
  • salt
  • salt
  • svartpeppar
  • nymald svartpeppar
  • Zeta Olivolja Extra Vergine

Så här gör du

Stek färsen i 3 msk olja i en stor gryta. Tillsätt lök, vitlök, morot, rotselleri och tomatpuré. Fräs 5 minuter.
Tillsätt plommontomater, örter, baslamvinäger och socker. Krydda med salt och peppar. Låt koka under lock ca 30 minuter. Lyft av locket och låt koka ytterligare 10 minuter. Smaka eventuellt av med ytterligare balsamvinäger, socker, salt och peppar.

  • Tillagningstid:50 minuter
  • Svårighetsgrad:1Lätt
Rösta på receptet:

4 av 5 (3 röster)

Börja skriva för att söka!