Chiligryta med chorizo

En chili väl värd namnet! Prova gärna att röra ner bönor i grytan. Servera tillsammans med gott bröd!

Chiligryta med chorizo

Ingredienser

6 portioner

    högrev
  • 600 g högrev i bitar
  • Delizie Chorizo Fresco
  • ½ frp Delizie Chorizo Fresco , skivad
  • gula lökar
  • 2 gula lökar finhackade
  • vitlöksklyftor
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • spiskummin
  • 2 tsk spiskummin
  • oregano
  • ½ tsk torkad oregano
  • chilipeppar
  • 1 röd chilipeppar , finhackad
  • röd paprika
  • 1 röd paprika i bitar
  • Delizie Plommontomater
  • 2 burkar Delizie Plommontomater
  • vatten
  • 2 dl vatten
  • koriander
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • salt
  • salt
  • svartpeppar
  • nymald svartpeppar
  • Zeta Olivolja

Så här gör du

Bryn köttet i omgångar i olja i en stekpanna, salta och peppra. Flytta över till en stor gryta.
Stek korven och tillsätt lök, vitlök, chili och spiskummin. Stek tills löken mjuknat och lägg över i grytan.
Tillsätt paprika, tomat och vatten. Låt småkoka under lock ca 2 timmar tills köttet nästan faller isär.
Smaka av grytan med salt och peppar. Toppa med koriander och servera med avokado, tortillabröd och Salsa Roja

  • Tillagningstid:2 timmar
  • Svårighetsgrad:1Lätt
Rösta på receptet:

3.34 av 5 (44 röster)

Passar bl.a bra till

Börja skriva för att söka!