Gulaschsoppa

En härlig gulashsoppa som värmer en kall dag. Välj plommontomat i grytan så blir smaken djupare

Gulaschsoppa

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g högrev , i bitar
  • gula lökar
  • 2 gula lökar finhackade
  • vitlöksklyftor
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • röd paprika
  • 1 röd paprika tärnad
  • 1 stor morot tärnad
  • 1 bit (ca 200 g) rotselleri tärnad
  • paprikapulver
  • 1½ tsk paprikapulver
  • kummin
  • 1 tsk hel kummin
  • tomatpuré
  • 2 msk tomatpuré
  • Delizie Plommontomater
  • 1 burk Delizie Plommontomater
  • vatten
  • 8 dl vatten
  • buljong
  • 1 tärning buljong tex ox
  • mejram
  • 3 msk hackad färsk mejram
  • salt
  • salt
  • svartpeppar
  • nymalen svartpeppar
  • Zeta Olivolja
  • persilja
  • 2-3 msk hackad persilja
  • Gräddfil till servering

Så här gör du

Bryn köttet i olivolja. Salta och peppra.
Tillsätt lök, vitlök, paprika, morot, rotselleri, paprikapulver, kummin och tomatpuré. Stek 3 minuter. Tillsätt tomatkross, vatten, fond och mejram.
Låt småkoka under lock ca 2 timmar tills köttet nästan faller isär.
Lyft av locket och späd eventuellt med mer vatten och smaka av med salt och peppar. Låt puttra ytterligare 20 minuter.
Toppa soppan med persilja och servera med en klick gräddfil och gärna en varm macka med mozzarellaost.

  • Tillagningstid:En timme
  • Svårighetsgrad:1Lätt
Rösta på receptet:

3.25 av 5 (4 röster)

Börja skriva för att söka!